Over ons

Dit jaar vieren wij ons 20 jarig bestaan !

Wie wil proeven van de authentieke Thaise keuken kan sinds 1998 terecht in L’Orchidee aan de Lippenslaan in Knokke.
U wordt er hartelijk onthaald door Vincent Opstal en zijn charmante echtgenote Chalor Kaenpet. Hij staat in de zaal en zij tovert samen met haar nicht Namfon verfijnde en originele exotische bereidingen op uw bord.

De Thaise keuken is een mix van Asiatique culinaire tradities waarbij eenvoudige ingrediënten van een uitstekende kwaliteit subtiel worden verwerkt tot frisse en lichte gerechten. Vincent en Chalor gaan trouwens regelmatig naar Thailand om hun culinaire inspiratie aan te spijzen. Daarnaast laten ze per vliegtuig wekelijks verse ingrediënten overkomen. Vooral de verschillende bereidingen met reuzengamba & koningskrab zijn warm aanbevolen.

Nieuw in het assortiment zijn verse kreeft, komende uit onze homarium, op 4 verschillende Thaise wijzen klaar gemaakt.

Verder behoren de entrecote op de wijze van het noordoosten, bouillabaisse uit Bangkok, gegrilde eendenborst met honing, rundvlees met Penang curry en tarbot met gember & koriander tot de specialiteiten van het huis. Weet u niet meteen wat te kiezen op de kaart ?

Probeer dan één van de ontdekkingsmenu’s uit: 3 gangen voor € 38 of 4 gangen voor € 43. Ook hebben wij een All-In menu voor € 56. Voor de wijnliefhebbers is er een boeiende wijnkaart met maar liefst 180 referenties die al te bezichtigen zijn in onze nieuwe inloop wijnkast.

Het interieur van l’Orchidee werd eind 2017 vernieuwd met een open keuken, nieuwe toiletten en een nieuwe loungeruimte met een privée gastentafel tot 10 personen. Vooral het Thaise artwork, de warme houtkleuren en groene toetsen springen meteen in het oog.

Ook de tropische zeeaquariums zijn volledig heropgestart en mogen gezien worden.

Goed om weten: wanneer u uw gerechten afhaalt, krijgt u een korting van -10%!